Igazi ritkaságot mutatott be a Nemes Galéria a 2023-as Art and Antique-on

Art and Antique Kortárs és Klasszikus Művészeti Kiállítás és Vásár
Fotó: Nemes Galéria

A Nemes Galéria 2023-ban is sokszínű és izgalmas művekkel készült az Art and Antique Kortárs és Klasszikus Művészeti Kiállításra és Vásárra. A már hagyományosan március elején a budapesti Bálna épületében megrendezendő esemény örömteli módon a művészet iránt érdeklődők egyre szélesebb körét köszöntheti.

A Nemes Galéria ennek megfelelően olyan kiállítási anyaggal készült, mely átfogó képet ad a 19-20. századi, valamint kortárs magyar festészetről. A nagy klasszikus művészek mellett, mint Ferenczy Károly, Scheiber Hugó vagy Gulácsy Lajos, idén még hangsúlyosabban képviseltették magukat művészek az 1945 utáni időszakból úgy, mint Haraszty István, Maurer Dóra vagy éppen Nádler István.

A több mint 50 művet bemutató kiállítás igazi ínyencsége minden kétséget kizáróan azonban Munkácsy Mihály 121 éve lappangó műve, a Hímző Leány volt, amelyet legutoljára 1902-ben egy new york-i árverésen láthatott a nagyközönség. A Nemes Galéria hosszú és alapos kutatómunkát követően mutatta be először a művet a nagyközönségnek az Art and Antique kiállításon és vásáron.

Utolsó frissítés: 2023. 05. 08.

Szeretne többet olvasni?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön új megjelenéseinkről.

Törődünk az Ön adataival

Cookie-kat és hasonló technológiákat használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk weboldalunkon. Cookie tájékoztató