Rólunk

„Sok évtizedes, a magyar műkereskedelemben szerzett tapasztaltunkkal és szakmai tudásunkkal segítünk eligazodni a műtárgyak világában. Partnerek vagyunk, ha művészeti inspirációt keres, ha befektetne, vagy ha értékálló tárgyakkal dekorálná lakását, irodáját, nyaralóját.”
Nemes Galéria
nemes péter,nemes galéria
nemes péter,nemes galéria

A Galéria fő profilja a 19-20. századi magyar festmények és grafikák, valamint az 1945 utáni időszak jeles műveinek adás-vétele és kiállítása.

 

A Nemes Galéria a nyolcvanas évek közepén kezdett el foglalkozni festmények, szobrok és műtárgyak bemutatásával, kereskedésével, és vált az évek során a magyar műkereskedelmi szcéna egyik meghatározó szereplőjévé.
A 2022-ben megújult, mintegy 200 nm-es budai galéria az egyedi kiállításokon túl teret kíván nyújtani a festészetről szóló beszélgetéseknek, és a felnövő generációk művészeti oktatásának is.

 

A galéria – a profiljába vágó műtárgyak esetén – díjmentesen végez szaktanácsadást és értékbecslést, továbbá vállalja festmények művészettörténeti kutatását, szakvéleményeztetését.
A művészettörténeti kutatásokban, a műalkotások szakvéleményezésében a legelismertebb magyar- és külföldi szaktekintélyek is részt vesznek.

Felelősségteljesen
működünk
Átfogó művészettörténeti ismereteink és alapos, minden részletre kiterjedő kutatómunkánk tevékenységünk alappillére, emellett inspirációs forrás művészetkedvelő partnereinknek.
Nyitottak
vagyunk
Ügyfeleinkkel személyes kapcsolatot ápolunk, így amikor művészettel kapcsolatosan kérdés merül fel, vevőink bizalommal hozzánk fordulnak.
Értékteremtésre
törekszünk
Tevékenységünkkel hozzájárulunk a művészet fenntarthatóságához, a folytonossághoz, a kulturális és a társadalmi edukációhoz.

Munkatársaink

„A műtárgy önmagában egy innováció.
A művészet folytonossága”
Nemes Péter
nemes péter,nemes galéria
NEMES PÉTER
Galériatulajdonos, Művészettörténész

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem művészettörténet és esztétika szakán szerzett diplomát. Szakmai gyakorlatát a Magyar Nemzeti Galéria Festészeti Osztályán végezte, melynek során a gyűjteményi raktár revíziójában vett részt. Ezt követően több, a közgyűjtemény által rendezett kiállítás katalógusának tudományos előkészítésében, illetve szerzőként dolgozott.

1998-tól a Nemes Galéria munkatársa, majd 2009-től annak ügyvezetője. Kutatási területe a 1900-1945 közötti magyar festészet. Gyűjtőként kiemelkedő érdeklődési területe a háború utáni, illetve a kortárs művészet. Éveken keresztül volt a 2011-ben alapított Hamisítás Elleni Nemzeti Testület Műtárgyhamisítás elleni munkacsoportjának tagja. Szakértőként számos nemzetközi műkereskedelmi cég tanácsadója.

Galériatulajdonosként fontosnak tartja, hogy ügyfeleit művészeti tanácsadóként bármilyen kérdésben támogassa – legyen szó egyszeri műtárgyvásárlásról, gyűjtemény építéséről, befektetési célú tanácsadásról.

Kedvenc művésze:
Caravaggio (Michelangelo Merisi)

nemes péter,nemes galéria
Kósa István
Vezető művészettörténész
+36 30 236 7458

Egyetemi tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem művészettörténet és esztétika szakán végezte. A diplomaszerzést követően a Magyar Nemzeti Galéria Festészeti Osztályán szakmai gyakorlatként részt vett a gyűjteményi raktár revíziójában. A következő években a közgyűjtemény által rendezett kiállítások katalógusának tudományos előkészítésén dolgozott, ahol szerzőként is tevékenykedett. 2005-től a Nemes Galéria munkatársa, 2010-től a galéria vezető művészettörténésze.

A Galériában az ügyfelekkel való kapcsolattartás mellett, irányítja és részt vesz a műtárgykatalógusok és a kiállításokhoz kapcsolódó kiadványok szerkesztésében, művészettörténeti háttérkutatásokban, tanulmányok írásában, kiállításokkal kapcsolatos információk összeállításában.

A Galéria vezető művészettörténészeként kiemelten fontosnak tartja, hogy a galéria ügyfelei átfogó, mindenre kiterjedő információkat és háttéranyagokat kapjanak a megvásárolt műtárgyról.

nemes péter,nemes galéria
Rajna Bálint
Kiállításszervező
+36 30 236 7458

Tanulmányait követően több művészeti ágban is kipróbálta magát, így a mozgókép és a képzőművészet világában is. A 2000-es évek elején az Alkalmazott Művészeti Iroda vezetője volt, majd 7 évig dolgozott rendező asszisztensként a Laokoón Film Arts Kft-nél. A Magyar Nemzeti Galéria Festészeti Osztályán 2008-2009 között műtárgytechnikus, majd kis megszakítás után az MNG Grafikai Osztály gyűjteménykezelője. Ezt követően két évig az ACB Galéria műtárgy gyűjteményét kezelte. 2023-ban csatlakozott a Nemes Galériához.

Törődünk az Ön adataival

Cookie-kat és hasonló technológiákat használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk weboldalunkon. Cookie tájékoztató