Rólunk

Korszakokon túl

00

Korszakokon túl

Ettől az évtől kezdődően az időszakos kiállításaink szüneteiben, illetve vásári előkészületeink alatt budai kiállítóterünkben rendszeresen bemutatjuk folyamatosan megújuló kínálatunk legszerethetőbb darabjait.

A galéria több évtizedes tevékenységének tapasztalatai alapján összeállított válogatásai által a magyar képzőművészet kezdetétől napjainkig született, kiemelkedő kvalitású műtárgyaival találkozhat a látogató.

Elhivatott gyűjtő ügyfeleink, visszatérő befektetőink és a hazai művészet, illetve a műkereskedelem iránt érdeklődők számára próbáljuk bemutatni egyéni hangú, korszakos remekműveken keresztül az itthoni művészeti piac széles metszetét, utalva az aktuális trendek alakulására.

Jelenlegi tárlatunkon olyan kurrens műalkotások is megvásárolhatók, mint Lotz Károly reprezentatív magyar életképe vagy Mednyánszky László sejtelmes hangvételű zsánerjelenete. A századforduló modernitását példaképp Fényes Adolf, Csók István vagy Gulácsy Lajos, míg a későbbi évtizedek festészetét Batthyány Gyula, Vaszary János vagy Schönberger Armand alkotásai képviselik.

A háború utáni időszak és a kortárs festészet többek között Gyarmathy Tihamér, Konok Tamás, Lakner László, Mengyán András vagy a galéria által képviselt Milasovszky László egy-egy művén keresztül kap helyet falainkon.

 

A kiállítás látogatható február 23-ig, hétköznaponként 10-18 óráig

Helyszín: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 3.

Információ: info@nemesgaleria.hu

Utolsó frissítés: 2024. 02. 12.

Szeretne többet olvasni?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön új megjelenéseinkről.

Törődünk az Ön adataival

Cookie-kat és hasonló technológiákat használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk weboldalunkon. Cookie tájékoztató